Tlf.: ​51 50 91 17 phone-white

E-mail: ​mail@yoga-centret.dk email-white

Nyheder

Pune januar 2019

Så er jeg her igen for 5. gang. Det er fantastisk at komme tilbage og få verdens bedste undervisning.

Det gør jeg for at studere yoga endnu dybere. Fordybe min egen praksis, blive en bedre yoga lærer og komme hjem og dele ud til mine yoga kursister i yoga klasserne, af hvad jeg har lært. Dyb læring og inspiration, verdens bedste undervisning og et sted jeg holder meget af at komme. Her kommer Iyengar yoga lærere fra hele verden på alle tider af året og vi er ofte flere end 180 yoga lærere til undervisning på èn gang. Det er helt fantastisk.

Vi observere yoga klasser og der er både kvinder og mænd. Det er simpelthen så dejligt at se sådan et engagement i at passe godt på sig selv.

Yoga er oprindelig fra Indien. Mange yoga lærer har rejst rundt i verden for at formidle dette budskab ud. Mr. B.K.S. Iyengar var èn af de første yoga lærer, som først besøgte England og siden hele Verden. Han har holdt foredrag, skrevet utallige bøger og lavet utallige videoer.

Mr. B.K.S. Iyengar døde i 2014 og den 14. december 2019 kunne han være fyldt 100 år. Denne dato blev markeret ved et jubilæum, som blev fejret over hele verden og på Instituttet i Pune, hvor over 1200 mennesker fra hele verden rejste til, for at være med i fejringen af 100 års jubilæet.

​​

Indien er kontrasternes land. Man føler sig meget velkommen, befolkningen er varme og venlige, imødekommende og hjælpsomme. Her er dyb fattigdom, middelklasse og meget rige mennesker.

Vi oplever meget på vores daglige gåture og det er i høj grad en del af turen herud. Man ser fattige mennesker bo på gaden, sove i papkasser eller på gadehjørner eller under et træ eller op ad en mur og så bare have et slidt og beskidt tæppe over sig.

Familier sætter senge op i ufærdige byggerier og så bor man og lever sit liv her………………..

Der er kommet mange store biler til, man kan se at befolkningen er begyndt at tjene flere penge, der er stadig mange tuc-tucér herude og ufattelig mange scootere. De kører ind og ud mellem hinanden. Det er ligesom en myretue fra tidlig morgen til sent aften.

Men de smiler og hilser på én. Børnene løber ind mellem Trafikken og tigger. Højhusene tager plads inde i byen og slum kvartererne må vige pladsen for nybyggeriet.

Stilladser bygget af bambus som de bruger, det er helt forrykt, men det er sådan de gør.

Midt i det hele blandt skrald, støv og støj ser vi en fin mur med yoga stillinger på. Det er flere forskellige stillingerne som til sammen danner ”Sol hilsen” eller på sanskrit ”Surya Namaskar”.

Da vi på vores fridag søndag går tilbage fra et besøg på Parvati Hill og Tempel, ser vi at de gamle kasserede biler er losset af nede ved floden. Man har ikke sådan et fint system, som vi har hjemme i Danmark. Bitte små Systue på ca. 5 m2 åben lige ud til gaden – syer efter mål og til den beskedne pris af 300 rupies, ca. kr. 35,00. - ufatteligt.

Her i Indien er spiritualiteten dyb. Man fornemmer hvordan de hviler i sig selv, de har god tid og det som man ikke når i dag, når man måske i morgen.

Men hvad er yoga. Yoga er ikke kun stillinger men i højeste grad også vejrtrækningerne.
yoga er en teknik, der er ideel til at forebygge fysisk og psykisk sygdom og til at beskytte kroppen generelt af sin natur. For respekt for liv, sandhed og tålmodighed er alle faktorer uundværlige i arbejdet med ​​yoga, et roligt åndedrag, ro i sindet og vilje fasthed.

Yoga praksis trænger dybt ind i kroppen, gør sindet stille og man bliver bedre til at fokusere. Vi skal forstå, at kroppen og sindet ikke er maskiner, hvor man kan skifte delene ud, når noget er slidt. Kroppen kan leve op til 80 – 90 – 100 år og den skal passes og plejes gennem hele livet. Maskiner kan holde 20 – 30 år måske – så er de enten blevet for gamle, er rustne eller ikke længere tilpasset samfundet og dets behov. Yoga stillingerne breder og forlænger kroppen, gør den blød og bevægelig, åndedrættet bliver dybere og arbejder for de indre organer, hele kroppen og sindet. 

Man bliver bevidst om hvad kroppen kan i stillingerne og hvis den ikke kan på grund af en udfordring, bruger vi klodser, bælter, stole og m.m. som kan støtte kroppen i stillingen, så krop og sind får gavn og glæde af stillingen, mens man er støttet.

Om morgenen er vi til undervisning hos Prasanth Iyengar og han arbejder med forskellige temaer. I dag er temaet ”hvad gør de dybe vejrtrækningerne ved kroppen og sindet i stillingerne”? Første stilling klokken 7.00 er Urdhva Mukha Vrksasana – ”håndstand” i lang tid ( 2-3 minutter). Observere hvad sker der i kroppen, i sindet, men vi står i stillingen.. Næste stilling er Urdhva Mukha Svanasana - ”Hund med hovedet nedad” i lang tid – observere. Urdhva Hastasana – Bhujangasana i reb – Bharadvajasana I – og mange flere stillinger, hvor vi skulle arbejde med de dybe vejrtrækninger og observere hvordan den indre krop og de indre organerne modtager. 

Effekten er vidt forskellig i de forskellige stillinger og det er vigtigt at forstå, hvordan vi påvirkes gennem de dybe vejrtrækninger når vi arbejder i stillingerne.

Der er forskellige temaer til hver undervisning. Det er uvurderlig undervisning, intensiv og bevægende. Man bliver dybt ydmyg overfor hvad B.K.S. Iyengar har formået at formidle ud til hele verden. Yoga er for alle, børn, unge, ældre, kvinder og mænd uanset hvor gammel man er, eller hvor man er i livet, kan man altid bruge en metode til at lave yoga stillingen. Man kommer ikke nærmere kilden end her på Iyengar yoga Instituttet i Pune.

Det er det smukkeste sted og det bedste jeg kan give mig selv i min udvikling. Jeg har fravalgt at fokusere på at her er snavset, nusset og smok, men se det smukke og fordybe mig og tage imod verdens bedste undervisning og komme hjem og dele ud af hvad jeg har lært.

Jeg glæder mig til vi ses på yoga måtten og nyde dejlig yoga sammen og se hvor det hele fører hen.

Namaste

Elin

​Geeta Iyengar er stille sovet ind den 16. december 2018.​

Det er med stor sorg, at  modtage nyheden om, at Geetaji er gået bort i sit hjem i Pune tidligt i morges den 16. december 2018.

Hun, Iyengar familien og alle deltagerne i fejringen af 100 året for Guruji’s fødsel har netop afsluttet et 12 dages langt program, hvor beretninger fortæller at Geetaji strålede og med sine skarpe og kærlige øjne, klare og bestemte stemme løftede og guidede deltagerne til et højere niveau i forståelsen af yogaen.

Jeg er dybt taknemmelige for alt hun har givet mig. Hun har med overflod og dedikation delt ud af sin dybe viden, som jeg med taknemmelighed og ydmyghed kan fortsætte med at studere, reflektere over og videregive.

Alle mine tanker er hos Iyengar Familien.

​Geetaji - hvil i fred.

B.K.S. Iyengar er stille sovet ind den 14. december 2014.

B.K.S. Iyengar har studeret Yoga, Pranayama og Filosofi i mere end 70 år, en bevæge form som er mere end 6000 år gammel.

B.K.S. Iyengar har skrevet utallige bøger, lavet utallige videoer og meget andet.

B.K.S. Iyengar døde som 95 årig og han kunne være fyldt 100 år den 14. december 2019.

I dyb respekt for hvad Mr. B.K.S. Iyengar har iscenesat verden over!

Medierne om BKS Iyengar på hans dødsdag. 

B.K.S. Iyengar blev født den 14. december 1914 og døde den 20. august 2014, 95 år gammel. På Iyengars dødsdag onsdag den 20. august 2014 blev han igen og igen nævnt på sociale medier som Facebook og Twitter samt i udenlandske medier, men ikke i danske. 20. aug. 2014.

Pune januar 2017

I fordybelse efter en fantastisk tur i januar til Iyengar Yoga Instituttet i Pune, Indien for at studere yogaen på tætteste hold, nemlig hos familien Iyengar, hvor vi virkelig kom i dybden.

Det var berigende på alle plan og jeg er dybt taknemmelig for at kunne rejse derud og bagefter komme hjem og dele ud af denne værdifulde viden til dig - for det er igennem yoga stillingerne, man lærer at kende sig selv og kunsten at justere.
Man bliver opmærksom på hvor ubalancen kommer fra. Det er uhyre interessant og man blive mere og mere bevidst, nysgerrig og mærker effekten dybt i både krop og sind.

Turen går til Indien den 2. januar 2015

Vel hjemme igen efter 3 fantastiske dejlige berigende uger fra Yoga Instituttet.
Totalt fyldt op.


Dybere indsigt i krop, sind og sjæl.
Dybere indsigt i stillingerne, komme bagom og dybere ind i stillingerne og derigennem lære meget mere om kroppen i stillingerne, vejkrtrækningernes betydning og effekt i stillingerne, hvordan sindet samarbejder og den dybeste læring fra alle vinkler.
Det er dyb bevidsthed, næring til kroppen og dyb meditation til sindet. Lev i nuet og mærk Livet.

Så er det 2 år siden jeg sidst var i Indien!
Igen starter jeg det nye år i Indien, hvor jeg rejser ud til Instituttet i Pune, Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute, for at studere og praktisere yoga samt hente ny inspiration til undervisningen.
Instituttet som er verdensberømt, blev grundlagt den 19. januar 1975 af Mr. B.K.S. Iyengar.

Min rejse til Indien er fra den 2/1 -24/1.
Jeg holder dig opdateret på Facebook, så følg gerne med i, hvad der sker derude.
Du kan forvente, at jeg kommer hjem med dyb bevidsthed, korrigeret, gennemarbejdet og sprængfyldt med ny energi.

Charlotte Schultz - Yoga kollektion

"CS Design"

Du kan købe Charlotte Schultz` fantastiske yoga tøj her i Yoga-Centret og hun arbejder med de skønneste mønstre og materialer.


Charlotte Schultz er en meget eftertragtet designer og hun samarbejder med yogalærere i hele DK, netop for at skræddersy det helt rigtige yogatøj til dig og mig, som sidder som det skal, er behagelig at have på i et lækkert materiale og til en pris, vi alle kan være med til.

Unikke yoga bukser med mønstre, bukser med "yoga" broderi og ensfarvede bukser.

"slå om - langærmet bluse - rigtig sød og anvendelig ovenpå yogatøjet eller kjolen.

Du er simpelthen nødt til at komme og se og prøve.
Jeg har alle størrelser hjemme og du kan bestille hos mig. Er der størrelser som mangles, får jeg dem gerne hjem.

Du kan købe yoga tøjet her eller jeg kan sende en bestilling til CS Design og pakken bliver sendt direkte til din adresse.
Du betaler i dette tilfælde direkte til CS Design.

Du kan se mine åbningstider på www.yoga-centret.dk - du er også velkommen til at kontakte mig udenfor åbningstiden på mobil no. : 51 50 91 17

​Skriv til os

​Udfyld kontaktformularen hvis du har spørgsmål vedrørende yoga hold start, tilmeldning, workshops, events m.m.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firma

Yoga Centret

CVR: 26461383

​Kontakt