Tlf.: ​51 50 91 17 phone-white

E-mail: ​mail@yoga-centret.dk email-white

Holdbeskrivelser

Hvem er B.K.S. Iyengar

​​

B.K.S. Iyengar er Verdens berømt indenfor yoga. Han var Verdens førende yoga lærer og han har rejst og undervist i hele verden, for at udbrede yogaen til dig og mig og han har skrevet utallige bøger, lavet utallige videoer og meget andet.

B.K.S. Iyengar døde som 96 årig og han kunne være fyldt 100 år den 14. december 2019.

I dyb respekt for hvad Mr. B.K.S. Iyengar har iscenesat verden over!

​​

​Hvad er IYENGAR yoga?

Iyengar yoga er vedens sikreste yoga form.

Iyengar yoga er en aktiv yoga form, der skal udføres meget nøjagtigt, hvilket kræver din fulde opmærksomhed. Det får du hjælp til.

Du lærer at arbejde korrekt ud fra kroppens anatomiske lige linjer.

Du lærer korrekt kropsholdning, som er et gennemgående tema i alle stillinger.

Din vejrtrækning forbedres væsentlig gennem øget bevidsthed omkring din måde at trække vejret på.

Iyengar yoga giver dig bevidsthed, styrke og smidighed samt en god balance i kroppen og sindet.

Den totale koncentration kan sammenlignes med en meditativ tilstand og derved styrkes hele hjernens funktion. Når kroppen er aktiv, stilnedes sindets tankebølger.

Hukommelsen og koncentrationsevnen forbedres væsentligt og man forebygger demens på en meget effektiv måde.

Sindet styrkes, så det kan klare det stressede og kaotiske samfundsliv, der er præget af krav om præstation og effektivitet samt en overflod af information.

Der er IKKE tale om religions udøvelse, men om en meget værdifuld måde at skabe balance i sin krop, sit sind og sit liv på.

En dejlig måde at skabe velvære og sundhed på.​

Hvis du er mere nysgerrig efter viden om Iyengar yog, vil jeg anbefale dig at købe bogen "Light on Yoga" af B.K.S. Iyengar

Mandag kl. 17 - 19 - Yoga for begyndere Trin I

Kurset er for begyndere og lettere øvede og henvender sig til dig, som aldrig har arbejdet med Yoga eller har arbejdet med yoga i kortere tid.

Vi arbejder med basis øvelserne, som danner et solidt grundlag for fundamentet i arbejdet med yogaøvelserne og ind i de videregående øvelser.

Vi arbejder udfra kroppens anatomiske lige linier og bevidstheden omkring kroppens opbygning. Du lærer, hvad kroppen kan med de muligheder og begrænsninger, som er til stede, kroppen styrkes igennem øvelserne, indsigten og bevidstheden øges gradvist.

Åndedrættet er vigtig i arbejdet med Yoga.

Kroppen og sindet forenes gradvis jo længere tid, du har arbejdet med yoga.
Rækkefølgen af øvelserne er vigtig, da det udvikler kropsintilligensen.

Vi arbejder med:
Stående øvelser - Bagudbøjninger - Siddende øvelser - Fremadbøjninger - Drejninger - Omvendte øvelser - Rekreerende øvelser.

Klik her for Tilmelding


Start: Mandag den 6. januar 2020

Deltagerantal
Max.15 personer

Pris kr. 975,00 for 10 gange

Indsættes ved tilmelding til Handelsbanken på konto: Reg.: 7620 konto 2054235 mrk. ”Yoga Mandag Trin 1 " ​samt navn eller MobilPay til no.: 22593


Tirsdag kl. 18.00 - 19.00 - Yoga for Alle

Dejlig yoga for Alle - også dig som er nybegynder. Vi arbejder med basis øvelserne, som er så vigtige i forståelsen af at praktisere yoga. Du arbejder stille og roligt og du lærer hvordan du arbejder med kroppen og føre den ind i stillingen, holder stillingen og går ud af stillingen med opmærksomhed, koncentration og bevidsthed. Du lærer at strække ud med spændstige muskler, du lærer at arbejde udfra kroppens anatomiske lige linjer og den vej igennem lærer du at passe på din krop.

Vi arbejder med forskellige temaer fra gang til gang, så det er aldrig det samme program du oplever. Grunden hertil er, at kroppen skal lære de stående stillinger, siddende, fremad bøjninger, bagudbøjninger, omvendte stillinger, drejninger, åndedræts øvelser samt afspænding. Det tager tid at lære, så hav tålmodighed. Men du vil nyde det, din krop vil nyde det, så tøv ikke med at tillmelde dig enten dette hold eller et af de andre hold. En dejlig måde at skabe velvære og sundhed på.

Klik her for Tilmelding

Start: Tirsdag den 7. januar 2020


Deltagerantal
Max.15 personer

Pris kr. 490 ,00 for 10 gange

Indsættes ved tilmelding til Handelsbanken på konto: Reg.: 7620 konto 2054235 mrk. ”Tirsdag Yoga for alle" ​samt navn eller MobilPay til no.: 22593

Onsdag kl. 9.00 - 11.00 - Hensyntagende og ​Yoga for alle

​På dette hold er alle velkomne, begyndere, lettere øvede eller øvede.

​Uanset hvilket niveau du befinder dig på, vil du blive udfordret.

Deltagere: Hensyntagende og Yoga for alle - er også for dig, som ikke har stiftet bekendtskab med yoga endnu

Hvad får du ud af det? Bevægelighed i både krop og sind :-) og alder er ingen hindring - ej heller om du er kvinde eller mand og ikke mindst: ingen er for stiv til at praktisere yoga! Så er der netop noget at arbejde med.

Alle kroppe har brug for at bevæge sig!

Det værste vi kan gøre er, at lade stå til. Bevæg dig sund og du holder sygdomme fra døren.

Dette hold er også for dig, som lider af stress, depression o.a.

Vi arbejder stille og roligt, undervisningen er individuel, du bliver mødt lige der hvor du er og ikke andet. Skub dine krav væk fra dig selv for en stund og bare nyd yogaens dejlige effekt i sindet og i kroppen.

Efter klassen nyder vi en kop the eller kaffe sammen og hygger os. Det er frit for alle om man vil deltage. Det er bare en dejlig hyggestund.

Hvad skal du have på: Dejligt blødt og behageligt tøj, som du kan røre dig i.

Underviser: Certificeret Iyengar Yoga lærer Elin Marie Døfler Bruun, Nr. Holtumvej 3, Arnborg, 7400 Herning, Yoga-Centret Region Midtjylland

Klik her for Tilmelding

Start: Onsdag den 8. januar 2020

Deltagerantal
Max.15 personer

Pris kr. 975,00 for 10 gange​

Indsættes ved tilmelding til Handelsbanken på konto: Reg.: 7620 konto 2054235 mrk. ”Hensyntagende Yoga" ​samt navn eller MobilPay til no.: 22593

Onsdag kl. 17.00 - 19.00 -

Yoga for lettere og øvede Trin 2 & 3

Yoga på dette niveau er for dig, som har praktiseret yoga 1 måske 2 år og som kan mærke, du bare gerne vil have mere viden, for at kunne arbejde dybere i stillingerne, lære nye stillinger, så du får forståelsen for, hvorfor nogle stillinger kommer før andre stillinger.

For at kunne praktisere yoga og opnå ny viden i basis stillingerne, øge din bevidsthed og skabe ro, skal du guides yderligere og derigennem møde nye stillinger.

Når du lærer hvordan basis stillingerne førers videre ind i nye stillinger, mærker du en markant forbedring i kroppen og i sindet.

Du vil mærke hvordan fordybelsen påvirker hele kroppen, sindet og vejrtrækningerne. Arbejdet påvirker nervesystemet, øger balancen yderligere, giver dig styrke, udholdenhed, øger din udholdenhed og skaber ro i krop og sind. En dejlig måde at skabe velvære og sundhed på.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på dette hold til yderligere fordybelse.


Klik her for Tilmelding

Start: Onsdag den 8. januar 2020

Deltagerantal
Max. 15 personer

Tilmelding til AOF og kursus afgift betales til AOF, Herning

Husk, du er altid velkommen til at samle op på et af de andre hold, hvis du er forhindret i at komme på dit eget hold. På denne måde mister du ikke en trænings gang i din 10 ugers periode.

Dit klippekort skal bruges i den 10 ugers periode, som er gældende fra den dag du køber den. 

Klippekortet er gældende i 12 uger fra den første gang du er til yoga, så hvis du ikke har mulighed for at samle op på et af de andre hold, kan du samle de sidste gange op i disse 2 uger. 

Hvis du derimod har brugt alle 10 uger i forlængelse af hinanden, er det tid til at købe en ny periode.

TRIN FOR TRIN


Trin I
Holdet er for dig, som aldrig har gået til yoga. Måske har du prøvet det lidt. Her lærer du at arbejde udfra kroppens anatomiske lige linier.

Du lærer basisøvelserne at kende. Du lærer hvad disciplin og fuld opmærksomhed vil sige. Der er fuldkommen ro mens du arbejder.
Du mærker hvormeget din krop trænger til opmærksomhed og omsorg. Ikke mindst sindet!

Trin II
Du har gået til yoga 1 - 2 år måske flere og har lært mange basisøvelser at kende.
På dette hold vil du stifte kendskab til flere øvekser og du vil blive udfordret lidt mere.

Du lærer blandt andet at stå på hovedet. Du ved hvad ro, disciplin og fuld opmærksomhed vil sige og hvilken indflydelse de har på sindet og kroppen i øvelserne.

Dette hold er også for dig, som ønsker at arbejde dybere og få mere udfordring. Hovedstand, skulderstand med variationer og bagudbøjninger introduceres.

Du vil blive udfordret og du vil opleve, at du føler dig yderligere styrket samt mærke en dejlig smidighed.

Trin III

Yoga på dette niveau er for øvede kursister, som har praktiseret regelmæssig yoga i længere tid og at du kender basis stillingerne fuldt ud.

På dette niveau bliver du bevidst om, hvad det vil sige at linke fra den ene øvelse til den anden.

Din bevidsthed, koncentration og evnen til at fokusere øges markant.

Du kender den dybe afspænding i kroppen og i sindet, som følge af den dybe yoga praksis.

Du er bevidst om, hvilken betydning dit åndedræt har på din krop og dit sind.

Du skal vælge dette hold, hvis du har brug for mere end bare den almindelige yoga praksis og

gerne vil arbejde dybere i stillingerne, netop for at opnå den dybe effekt af stillingerne i kroppen og i sindet.

Du ved denne fordybelse påvirker hele kroppen, sindet og vejrtrækningerne. Den påvirker nervesystemet, øger balancen yderligere og skaber ro i krop og sind.

Du forstår, at når kroppen er rolig, er sindet også rolig. Når kroppen er rolig og din fulde opmærksomhed er henledt på kroppen mens du arbejder, har du opnået det fulde udbytte at yoga træningen.
Du ved nu, hvad det vil sige at meditere.

Trin I & II & III
Når holdene inddeles eks. i Trin I & II eller II & III betyder det, at øvelsesudvalget vælges nøje udfra kategorien i de forskellige Trin.

Hvis du er i tvivl om hvilket hold du skal tilmeldes, er du altid meget velkommen til at spørge.

Hensyntagende yoga henvender sig til alle, der holder af motion og bevægelse på den hensyntagende måde. Alder, helbredsmæssige problemer eller manglende kendskab til yoga er ikke nogen hindring for at deltage.

Yoga giver kropsbevidsthed, styrke, smidighed og virker endvidere stressreducerende.

Du arbejder udfra kroppens anatomiske lige linier og lærer din krop at kende med de muligheder og begrænsninger som er til stede hos den enkelte.

Yoga betyder "at forbinde" eller "forene" og formålet med træningen er, at skabe balance mellem krop og sind.
Holdene er baseret på øvelser i smidighed, balance og styrke, koordineret med vejrtrækningen.

Yoga skaber indre ro og forbedrer din kropsbevidsthed og kropsholdning samt giver dig overskud til mere i hverdagen. En rigtig dejlig måde at skabe velvære og sundhed på.

Der er 4 vigtige trin, som er væsentlige i arbejdet med yoga

  • Fundamentet
  • Ind i øvelsen
  • Være i øvelsen
  • Ud af øvelsen

Hvis du på grund af helbredsmæssige problemer har brug for at træne uden at forbruge energi, er støtte i form af yoga redskaber nødvendig for at udføre øvelserne.

Redskaberne gør det muligt at blive i stillingerne så længe, som det er nødvendigt, for at opnå den ønskede virkning.

Den indiske vismand Patanjali beskriver yoga, som en metode til at berolige det rastløse sind

I arbejdet med yoga vil du opleve en dyb ro.
Du bliver bevidst om, at kroppen arbejder for sindet, sindet arbejder for kroppen. Kroppen arbejder for ånde-drættet, åndedrættet arbejder for kroppen.
Kroppen arbejder for de indre organer, de indre organer arbejder for kroppen. Åndedrættet arbejder for de indre organer og de indre organer arbejder for kroppen.

Du bliver bevidst om, at alt hænger sammen på en naturlig måde og den vej igennem vil du finde ro, en dyb glæde og overskud.

Yoga er en aktiv træningsform, hvor du lærer at strække ud med spændstige muskler og arbejder udfra kroppens anatomiske lige linier / anatomisk korrekthed.
Kropsholdningen forbedres - hvilket samtidig forbedrer åndedrættet. De 2 elementer er tæt forbundet. Nervesystemet og de indre organer påvirkes gennem øvelserne og masseres, hvilket øger blodcirkulationen og fremmer fordøjelsen.

Du vil blive korrigeret, udfordret og får hjælp.
Alle mennesker er forskellige og er i forskellig fysisk form. Derfor arbejder vi med enkle hjælpemidler som måtter, bælter, brikker, stole, reb, m.m. således at alle øvelser kan tilpasses den enkelte.

Yoga tager udgangspunkt i præcision og er udfordrende og fysisk krævende.
Det kræver din fulde opmærksomhed og styrker samtidig din viljekraft.
Når du arbejder med yoga, vækkes hver eneste lille bitte celle i hele kroppen og hver enkelt lille bitte celle har helt sin egen intelligens og hukommelse.

Alt hvad vi arbejder med lagres og udvikles gennem intelligens i øvelserne.
Yoga får dig til at koble fra / stresse af - øger tilstedeværelsen i nuet.
Den påvirker både din fysiske og psykiske balance og efter træningen føler du kroppen dejlig blød, et dejligt velvære og en forunderlig dejlig ro.

Undervisningen trindeles på holdene, for at den enkelte kan få passende udfordring og skader undgåes og undervisningen henvender sig til både mænd og kvinder.
Vi træner med ro og stabilitet, hvilket vil sige, at du udfører øvelserne roligt og uden at ryste og presse, men med normalt flydende åndedræt - altså sensitivitet og intelligent arbejde med åndedræt og personlige muligheder og begrænsninger.

Underviser desuden på virksomheder i yoga og meditation.

Undersøgelser på virksomheder, som tilgodeser medarbejdernes sundhed og trivsel, fysisk og psykisk, har vist sig, at være en indbringende investering.
Medarbejderne vil have mindre sygefravær og dermed et større arbejdsmæssigt overskud.

Glade humørfyldte medarbejdere som føler sig værdsat, er et fantastisk aktiv for virksomheden.

​Skriv til os

​Udfyld kontaktformularen hvis du har spørgsmål vedrørende yoga hold start, tilmeldning, workshops, events m.m.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firma

Yoga Centret

CVR: 26461383

​Kontakt